CV & jobbtips

Här finns några förslag på fina CV:n

Arbetsförmedlingens mallar

CV-mallar i Wordformat

En enklare mall

På den här bloggen kan du få inspiration till att skapa ett litet annorlunda CV.

Shortcut.nu

Shortcut är Sveriges största karriärcommunity med över 70 000 registrerade medlemmar. Shortcut består av en kontaktskapande mötesplats på nätet, ett inspirerande magasin samt spännande event för människor som vill utvecklas och må bra i arbetslivet.”

Många fina tips kan du hämta från nättidningen Shortcut.nu.

______________________________

Gratis e-bok!

Foto: www.Jinisofia.se

Foto: www.Jinisofia.se

Coachen och inspiratören Gerd Wallin har nyligen kommit ut med en intressant bok. I den ger hon tips om hur man bäst når framgång då man söker ett arbete. Boken heter ”Mötet – nyckeln till ditt nya arbete” och den finns att ladda ner gratis här

I Gerds bok poängteras hur viktigt mötet är, hur kontakten har tagits, på vilken plats man träffas på, hur man kan göra intryck och en massa andra saker som är viktiga att tänka på. Gerd inspirerar och motiverar i sin nya bok, den är helt klart ett bra hjälpmedel i arbetssökandet.

 

 

Hur lyckas man då få ett jobb?

Ingrid Tollgerdt-Andersson är doktor i ekonomisk psykologi och har bland annat skrivit två böcker som är mycket läsvärda i jakten på ett nytt jobb. Vi rekommenderar därför varmt hennes böcker.

I Ingrid Tollgerdt-Anderssons bok ”Attraktion och Kemi” handlar det om vad som är avgörande för att få ett arbete. Hon har intervjuat en massa kända företagsledare för att forska fram om vad som är viktigt att tänka på som arbetssökande. Några tips ur boken är:

Var påläst                                                                       
Visa intresse och energi
Prata aldrig negativt
Prata inte om dig själv hela tiden
Le och visa ett positivt kroppsspråk
Fräsch klädsel och framtoning

 

Ingrid har även skrivit boken ”Passion- Nyckeln till framgång”. Även den boken handlar om viktiga saker man bör veta för att lyckas! boken får man följa flera kända företagsledare från deras barndom och genom livet och får då på det sättet veta varför de har lyckats och blivit så framgångsrika. Viktiga egenskaper som lyfts fram i boken är:

Engagemang
Bra självkänsla
    
Hög energinivå
Mod
Våga gå sin egen väg
Tävlingsinstinkt
Passion

Böckerna finns att beställa här
På Ingrids hemsida finns även en bra film där hon föreläser om sin bok ”Passion- Nyckeln till framgång”.

Källa: Tollgerdt Ledarutveckling AB